NOS Sport

Stubbe/Van Iersel strandt in achtste finales op EK beachvolleybal

Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben in de achtste finales van de EK beachvolleybal niet voor een stunt kunnen zorgen. Het Duitse tweetal Laboureur/Sude was met 22-20, 27-25 te sterk.

Stubbe en Iersel waren op de EK in eigen land als achtste geplaatst en golden als outsiders voor de titel.

Ook voor Jolien Sinnema en Laura Bloem eindigde het toernooi in de achtste finales. Zij verloren in Den Haag van het Russische tweetal Oekolova/Birlova: 18-21, 21-18, 15-8.

Sinnema en Bloem verloren in de poulefase geen enkele set.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink schaarden zich wel bij de laatste acht. Ze versloegen de als derde geplaatste Zwitserse speelsters Vergé-Depré/Vergé-Depré. Ze deden dat in twee sets, 21-16 en 21-14.

Keizer en Meppelink zijn op het EK in eigen land als vijftiende geplaatst.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen ook hun derde groepswedstrijd. In Den Haag werd de Poolse combinatie Kacper Kujawiak/Maciej Rudol verslagen. De als tweede geplaatste favorieten hadden daarvoor twee sets nodig: 21-14, 30-28.

De Nederlanders waren al zeker van de volgende ronde en plaatsen zich nu als groepswinnaar voor de achtste finales. Ze hebben nog geen set verloren.

Varenhorst/Bouter onderuit

Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter verloren in Utrecht hun laatste groepsduel. De als achtste geplaatste Spanjaarden Pablo Herrera en Adrián Gavira waren in twee sets te sterk: 21-15, 23-21.

Omdat Varenhorst en Bouter de eerste twee wedstrijden wonnen, gaan ook zij door op de EK. Het Spaanse duo werd groepswinnaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl