NOS Sport

Brouwer en Meeuwsen zeker van volgende ronde op EK

Brouwer en Meeuwsen verslaan trainingsmaatjes op EK

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben op de EK beachvolleybal ook hun tweede groepsduel gewonnen. Het Nederlandse koppel was veel te sterk voor het Belgische duo Dries Koekelkoren/Tom van Walle: 21-16, 21-12.

Brouwer en Meeuwsen zijn met twee overwinningen al zeker van de volgende ronde. Als ze donderdag ook hun derde wedstrijd winnen, zijn ze verzekerd van de groepswinst en daarmee een plaats in de achtste finales.

Vrienden

Koekelkoren en Van Walle zijn goede vrienden van Brouwer en Meeuwsen, maar die toonden geen enkel medelijden met de twee Belgen.

In de eerste set bleven Koekelkoren en Van Walle nog in de buurt van het Nederlandse koppel, maar in de tweede set kregen ze geen grip op het spel van Brouwer en Meeuwsen.

Brouwer en Meeuwsen genieten op EK: prachtig om hier te spelen

"Dit was een heerlijke wedstrijd", zei Brouwer na afloop tevreden. "Het liep goed, we hebben ze continu onder druk gezet."

Zeker in de tweede set liep de service van de Nederlanders zo goed dat de Belgen geen vuist konden maken. "Het begint met de service en dan laten we ze niet meer onder die druk uitkomen."

Brouwer was ook blij met de steun vanaf de tribune, waar elk punt van de Nederlanders met luid gejuich werd ontvangen. "Met het publiek is het hier geweldig spelen. Prachtig!"

Alle vrouwenkoppels door

Sanne Keizer en Madelein Meppelink

In het vrouwentoernooi plaatsten Sanne Keizer en Madelein Meppelink zich als groepswinnaar voor de achtste finales door een overwinning op het als tweede geplaatste Tsjechische tweetal Hermanova/Slukova: 2-0 (21-15 21-16).

Eerder op de dag hadden Keizer en Meppelink hun tweede duel verloren het Franse koppel Jupiter/Chamereau.

Ook Jolien Sinnema en Laura Bloem, als negentiende geplaatst, zijn door naar de achtste finales. Nadat ze dinsdag hun eerste groepswedstrijd al hadden gewonnen, waren ze woensdag twee Zwitserse koppels de baas.

Eerst het als derde geplaatste Zwitserse tweetal Zoé Vergé-Dépré/Anouk Vergé-Dépré (21-14 21-17) en in hun derde groepswedstrijd Nicole Eiholzer/Elena Steinemann.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel is het derde Nederlandse koppel dat zeker is van de achtste finales. Net als Sinnema/Bloem wonnen ook zij al hun groepswedstrijden.

Sophie van Gestel en Marloes Wesselink boekten hun enige zege in de groepsfase tegen Finse koppel Lahti/Parkkinen. Daardoor eindigden ze als derde in groep en mogen ze zich via de tussenronde proberen te plaatsen voor de achtste finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl