NOS Voetbal

Gevoel en verstand brengen Blind terug bij Ajax

De wetenschap dat hij een belangrijke rol kan gaan spelen en een grote kans op speeltijd maakt, was voor Daley Blind bepalend om terug te keren bij Ajax.

Blind: 'Mijn vader speelde geen rol in transfer naar Ajax'

De 28-jarige international had naast de Amsterdamse club "nog andere opties" om aan de slag te gaan. "Uiteindelijk ga je de voor- en nadelen afwegen. Bij de keuze voor Ajax speelde ook mee dat ik mij daar prettig voel", aldus Blind, die tussen 2008 en 2014 al 143 wedstrijden voor Ajax speelde.

De rentree bij Ajax was volgens Blind een rationele keuze en niet louter gebaseerd op clubliefde. "Ik geloof zeker dat clubliefde bestaat, maar je moet er ook objectief naar kijken. Het was voor mij belangrijk om veel te kunnen spelen en om belangrijk te zijn voor team."

Rol vader Danny

Blind zegt dat zijn vader Danny geen rol in de transfer heeft gespeeld. "Mijn vader zit in de raad van commissarissen, maar juist daarom mocht hij helemaal niets te maken hebben met deze deal. Maar als vader en zoon heb je hier natuurlijk wel gesprekken over."

De linkspoot kijkt met een warm gevoel terug op zijn jaren bij Manchester United. "Ik heb een fantastische tijd daar gehad en honderdvijftig wedstrijden gespeeld, vier prijzen gewonnen en onder Louis van Gaal en José Mourinho mogen werken, twee fantastische trainers. Dus samenvattend kijk ik met trots terug op die periode."

Blind gaat zich binnen de selectie van Erik ten Hag vooral concentreren op een plek in het centrum van de defensie of een positie als verdedigende middenvelder.

Daley Blind krijgt aanwijzingen van José Mourinho

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl