Eden Hazard op het balkon van het stadhuis
NOS Nieuws

Rode Duivels gehuldigd op stampvolle Grote Markt in Brussel

Het nationale elftal van onze zuiderburen is vanmiddag gehuldigd op de Grote Markt in Brussel. De Rode Duivels werden derde op het WK voetbal in Rusland, het is de beste prestatie voor de Belgen ooit op een wereldkampioenschap.

Even voordat de spelers zich door de vele duizenden fans lieten toejuichen, was er ruimte om de maag te vullen. De stad Brussel trakteerde de Rode Duivels namelijk op frieten.

Nog voordat de huldiging officieel begon, klom speler Eden Hazard al het podium, wat hij toen deed en de huldiging zie je in de onderstaande video:

'Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!'

Eerder op de dag gingen de spelers op bezoek bij koning Filip. "In naam van alle Belgen wil ik jullie bedanken voor jullie prestatie op het WK", zei de koning tegen het team. "De volgende keer zullen jullie alles winnen."

De Rode Duivels vertrokken daarna in twee open bussen voor een rondrit door de binnenstad van Brussel. Vier toestellen van de Belgische luchtmacht vlogen over voor een eerbetoon. Langs de route vierden duizenden fans feest; er werd gezongen en menig cafébaas bracht bier naar bussen.

Hieronder nog een aantal foto's van de huldiging:

  • Reuters
    België huldigt de Rode Duivels
  • Reuters
    De Grote Markt in Brussel
  • Reuters
    België pakte de derde plaats op het WK-voetbal: de beste prestatie ooit van de Rode Duivels op een WK. Het team werd door het volk gehuldigd bij het Koninklijk Paleis van Brussel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl