NOS Nieuws

Wekdienst 15/7: twee spannende finales en Trump naar Finland

Goedemorgen! Trump vliegt naar Helsinki, het zijn de finales van het WK-voetbal en tennistoernooi Wimbledon. De Tour de France is aanbeland bij de negende etappe.

Het wordt opnieuw een zomerse dag. De maximumtemperaturen schommelen tussen de 24 en 29 graden. Er weinig wind, langs het strand is er daardoor kans op zeewind. Morgen wordt het nog iets warmer en neemt de bewolking toe.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • President Trump vliegt van Schotland naar de Finse hoofdstad Helsinki. Op maandag heeft hij daar een ontmoeting met de Russische president Poetin.
  • Vanaf 17.00 uur strijden Frankrijk en Kroatië om de wereldtitel op het WK-voetbal. De wedstrijd is live te volgen op NOS.nl, in de app, bij NPO 1 en op NPO Radio 1.
  • Kevin Anderson neemt het op tegen Novak Djokovic in de finale van Wimbledon. Live vanaf 15.00 uur via NOS.nl, in de app en op NPO 2.
  • De negende etappe in de Tour de France gaat van Arras naar Roubaix. Vanaf 14.00 uur te zien op NOS.nl, de app en op NPO 1.
Het profiel van de negende etappe van de Tour

Wat heb je gemist?

Israël en militante groepen in de Gazastrook hebben een akkoord over een staakt-het-vuren in een poging om een einde te maken aan het opgelaaide geweld. Dat zegt een bron binnen Hamas. De Israëlische autoriteiten willen niet reageren op de berichten over het bestand.

Bij Israëlische bombardementen in de Gazastrook kwamen gisteren twee Palestijnse tieners om het leven, zo melden Palestijnse bronnen in de gezondheidszorg. Veertien anderen raakten gewond.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een jaguar is gisteren ontsnapt uit zijn verblijf in een dierentuin in New Orleans. Er waren op dat moment nog geen mensen in het park. Een uur lang kon het roofdier vrij rondlopen in de dierentuin. In die tijd heeft het vier alpaca's, een emoe en een vos gedood, melden Amerikaanse media. Nadat de jaguar was verdoofd, is hij terug naar zijn verblijf gebracht. Er raakten geen mensen gewond.

Kijk hier naar het commentaar van de dierentuin.

Vier alpaca's, één emoe en één vos gedood, heel normaal

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl