Steven Bergwijn en Luuk de Jong vieren de 1-0
NOS Voetbal

PSV weet ook tweede oefenduel niet te winnen

PSV heeft ook in de tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen niet weten te winnen. De Eindhovenaren speelden met 1-1 gelijk tegen Xamax Neuchâtel uit Zwitserland, waar PSV een trainingskamp heeft belegd.

PSV, met nieuwelingen Denzel Dumfries en Angeliño in de basis, startte flitsend. Al in de eerste minuut raakte Steven Bergwijn de lat. Na negentien minuten tekende de buitenspeler alsnog voor de openingstreffer nadat Luuk de Jong, die vandaag zijn contract verlengde, het voorwerk had verricht.

Maxi Romero

Na rust stuurde trainer Mark van Bommel een bijna volledig nieuw elftal het veld in, met daarin onder anderen Maximiliano Romero. De Argentijn maakte na lang blessureleed zijn officieuze debuut voor PSV.

Uiteindelijk moesten de Eindhovenaren, waar doelman Jeroen Zoet, verdediger Nick Viergever en middenvelder Jorrit Hendrix afwezig waren, de gelijkmaker incasseren.

PSV verliest in het huis van de Rode Duivels

Vorige week ging PSV in een oefenduel met Anderlecht met 5-3 onderuit. Woensdag oefent het in Zwitserland tegen Galatasaray.

De ploeg van Van Bommel neemt het op zaterdag 4 augustus in de strijd om de Johan Cruijff Schaal op tegen bekerwinnaar Feyenoord. Het nieuwe eredivisieseizoen begint voor PSV op 11 augustus met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl