De pinautomaat werd met een explosief opgeblazen
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Grote schade bij plofkraak Emmen

Bij een plofkraak vannacht in een winkelcentrum in Emmen is flinke schade aangericht. Zo kwam een deel van de gevel van een van de winkels naar beneden. Ook geparkeerde auto's raakten beschadigd door rondvliegend puin. Het is onduidelijk of de plofkrakers iets hebben buitgemaakt.

Volgens de politie was de plofkraak rond 03.00 uur in winkelcentrum Angelslo. Even werd gevreesd dat er explosieven waren achtergebleven, maar dat bleek niet zo te zijn.

Ondanks de schade die is aangericht, zijn de meeste winkels open.

Allerlei zwaailichten

Jan Dekker woont bij het winkelcentrum: "Even na drieën hoorde ik een enorme knal. Eerst dacht ik aan onweer, maar dat kon ik me bijna niet voorstellen. Ik ben er uit gegaan en zag allerlei zwaailichten. Het bleek dus een plofkraak te zijn", zei hij bij RTV Drenthe.

De politie vermoedt dat de plofkraak is gepleegd door twee mannen die daarna met een scooter op de vlucht zijn geslagen. Vandaag is er een buurtonderzoek in de wijk rond het winkelcentrum.

Misschien dat het dak ontzet is

Een medewerkster van de kledingwinkel in het winkelcentrum wist niet wat ze zag vanochtend. "Ik had het nog niet meegekregen in het nieuws. Dus toen ik bij de winkel aankwam, zag ik allemaal rood-witte linten."

Ruim een jaar geleden werd aan de andere kant van hetzelfde winkelcentrum ook een plofkraak gepleegd.

Advertentie via Ster.nl