NOS Sport

Titelhouder Federer met gemak naar derde ronde Wimbledon

Roger Federer heeft zonder al te veel problemen de derde ronde bereikt op Wimbledon. De titelhouder gunde de Slowaak Lukas Lacko negen games en was in anderhalf uur klaar: 6-4, 6-4, 6-1.

Federer stond tegen de nummer 73 van de wereld geen enkel breakpoint toe en sloeg in totaal 16 aces en 48 winners. Op zijn eerste opslag verloor hij slechts drie punten.

Na afloop van de wedstrijd toonde de Zwitser zich desalniettemin opgelucht. "Mijn team en ik zijn blij dat ik niet al te veel energie verspil zo vroeg in het toernooi. Dat maakt het een stuk makkelijker dan wanneer je allerlei vijfsetters moet spelen."

Roger Federer na zijn partij tegen Lukas Lacko

In de derde ronde neemt Federer, die op jacht is naar zijn negende titel op Wimbledon, het op tegen de Duitser Jan-Lennard Struff of de Kroaat Ivo Karlovic.

Raonic serveert zich verder

Ook Milos Raonic wist de derde ronde te bereiken, voor de zesde keer in zijn carrière. De Canadese finalist van 2016 was de Australiër John Millman in drie sets de baas: 7-6 (4), 7-6 (4). 7-6 (4).

Raonic sloeg 34 aces en won meer dan driekwart van de punten op eigen service, waardoor het voor Millman een lastig karwei was om de Canadees te breken. Dat lukte de Australiër alleen op 4-5 in de tweede set toen Raonic voor de set serveerde. In de drie tiebreaks gaf de ervaring van de als dertiende geplaatste Canadees de doorslag.

Het servicekanon treft in de derde ronde Dennis Novak. De Oostenrijker versloeg verrassend de Fransman Lucas Pouille, kwartfinalist in 2016, in vijf sets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl