Wielerwatchers verdelen de sterren
NOS Wielrennen

NK vrouwen op de weg: wielerwatchers verdelen sterren

Dit weekend staan de nationale kampioenschappen wielrennen op het programma. Vandaag rijden de vrouwen 141,1 km om uit te maken wie zich een jaar lang de beste van Nederland mag noemen. Over wie de opvolger van Chantal Blaak gaat worden, zijn de NOS-wielervolgers het bepaald niet eens.

'Attent blijven en gaatjes dichtrijden'

Volgens NOS-commentator Gio Lippens maakt Kirsten Wild de grootste kans op de driekleur. "Ik gok op de sprint bij de vrouwen, al ben ik daar minder zeker van dan bij de mannen. Ik denk wel dat er een redelijk grote groep aankomt. En dan is Wild de grote favoriet."

Nadeel voor Wild is dat zij het als renster van Wiggle High5 helemaal alleen moet doen. "Ze moet heel attent blijven en dan kan het best zijn dat ze gaatjes moet dichtrijden. Een renster zoals Floortje Mackaij heeft ploeggenoten in koers en als zij erbij kan blijven, heeft zij zeker kans."

De favorieten volgens de NOS-wielerwatchers

Kock Lippens Ducrot Van den Berg Nelissen
***** Van der Breggen Wild Pieters Van der Breggen Pieters
**** Vos Mackaij Blaak Van Dijk Blaak
*** Blaak Vos Vos Vos Wild
** Brand Blaak Van der Breggen Blaak Van der Breggen
* Pieters Van der Breggen Brand Pieters Brand

Tot slot heeft Lippens ook Marianne Vos, Chantal Blaak en Anna van der Breggen op zijn lijstje staan. "Vos moet je nooit afschrijven. Die kan op verschillende manieren winnen. Het EK won ze in een sprint van een kleine groep, maar in een massasprint kan ze ook zeker meedoen voor de winst.'

Daarnaast schuift Lippens ook Chantal Blaak en Anna van der Breggen naar voren. "Zij rijden bij Boels-Dolmans en dat is de sterkste ploeg op dit moment. Als olympisch kampioene Van der Breggen of wereldkampioene Blaak weg is, gooit Boels het dicht."

144 kilometer koers

De wedstrijd is 144 kilometer lang, opgedeeld in een eerste stuk van 49,1 kilometer, waar de eerste finishpassage is, en vervolgens nog acht lokale omlopen van 11,5 kilometer.

Blaak voor eerst Nederlands kampioen op de weg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl