Ramon Sinkeldam tijden Gent-Wevelgem 2018
NOS WielrennenAangepast

Sinkeldam in dienst van Démare naar de Tour

Ramon Sinkeldam start op 4 juli in de Tour de France. De huidige Nederlands kampioen is door zijn ploeg Groupama-FDJ geselecteerd om de Ronde van Frankrijk te rijden.

Sinkeldam wordt vooral ingezet om kopman Arnaud Démare naar een etappeoverwinning te loodsen. De Franse sprinter was dit jaar twee keer succesvol en beide keren was Sinkeldam onderdeel van de sprinttrein. Vorig jaar won Démare de vierde rit, toen Peter Sagan werd uitgesloten nadat hij Mark Cavendish omver reed.

Het wordt de vierde Tourdeelname voor de Noord-Hollander en zijn eerste in het shirt van Groupama-FDJ, nadat hij afgelopen winter Team Sunweb verliet. Naast Sinkeldam krijgt Démare ook de Italiaan Jacopo Guarnieri, de Zweed Tobias Ludvigsson en de Fransen David Gaudu, Rudy Molard, Olivier Le Gac en Arthur Vichot met zich mee.

Sinkeldam is in vorm, want gisteren won hij Paris-Chauny. In een sprint klopte hij Dion Smith en Quentin Jauregui. Het was voor Sinkeldam zijn eerste overwinning in dienst van Groupama-FDJ en de eerste in de trui van Nederlands kampioen.

Zondag wordt bekend of het ook zijn laatste overwinning in dat shirt is. Dan is namelijk het Nederlands kampioenschap in Hoogerheide en worden de truien opnieuw verdeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl