Lukaku leert van Thierry Henry: ik denk dat we nog beter kunnen

Lukaku: ik had een hattrick kunnen maken

België zit op rozen na de 5-2 zege op Tunesië en kan zich vrijwel zeker gaan opmaken voor de achtste finales van het WK.

Romelu Lukaku voegde na zijn twee treffers tegen Panama opnieuw twee doelpunten toe aan zijn totaal en bedankte zijn ploeggenoten. "Ik denk dat ik goede ballen krijg voor het doel. Op dit moment valt alles goed."

Lukaku werd in de tweede helft gewisseld en leek wat fysieke klachten te hebben. "Ik heb een beetje last van mijn enkel. Hopelijk ben ik snel weer fit."

Henry

De samenwerking met voormalig aanvaller Thierry Henry, lid van de technische staf van België, verloopt uitstekend.

"We bekijken samen wedstrijden die ik bij Manchester United en Everton heb gespeeld. Daar maken we een analyse van. Thierry is heel veeleisend, maar als ik uiteindelijk beter presteer, ben ik zeer tevreden."

Met vier WK-treffers staat Lukaku nu op gelijke hoogte met Cristiano Ronaldo. Toch heeft topscorer worden van het toernooi voor hem geen prioriteit.

"Dat is niet het einddoel voor mij. Ik wil zover mogelijk komen in dit toernooi. En als ik de ploeg kan helpen met mijn doelpunten, dan is dat mooi."

België sluit de groepsfase donderdag af tegen de Engeland. Dat wordt zeer waarschijnlijk een strijd om de eerste plaats. Lukaku waakt voor te veel euforie.

"Ik denk dat we nog beter kunnen spelen. Tegen de Engelsen zal dat ook moeten. We hebben vijf goals gemaakt, maar dat hadden er wel zeven of acht kunnen zijn", zei hij later nog tegen Sporza.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl