NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 22/6: Harleys worden duurder en Yarela (2) is bij haar moeder

Goedemorgen! Hoe voelt het om depressief te zijn? In een special van NOS op 3 kun je dat zelf ervaren. Verder komt EU-president Tusk praten met premier Rutte over migratie en gaan de Europese importheffingen op Amerikaanse producten in.

Er is veel bewolking en vooral in het noorden en oosten valt wat regen. Er staat nog steeds een frisse noordwestenwind en het wordt 15 tot 18 graden. Ook tijdens het weekend blijft het fris en er kan soms wat regen vallen.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Premier Rutte ontvangt vandaag EU-president Tusk. Ze gaan het hebben over migratie, vooruitlopend op de EU-top van zondag.
  • De Europese importheffingen op Amerikaanse producten gaan in. Dat betekent dat het duurder wordt om allerlei producten uit de VS te halen, zoals spijkerbroeken, whiskey en Harley Davidson-motoren.
  • Na 30 jaar is een muurschildering van Keith Haring in het Stedelijk Museum weer te zien. Het werk is twaalf bij vijftien meter groot en stelt een groot fantasiedier voor. Later vandaag op NOS.nl de beelden.
  • En NOS op 3 heeft een special gemaakt over depressies. Klik er hieronder doorheen en voel zelf hoe zwaar een dag met een depressie kan zijn:

En natuurlijk wordt er weer gevoetbald in Rusland, onder meer IJsland komt in actie:

Het programma van vrijdag 22 juni

Wat heb je gemist?

Met een miljardenbuffer en extra tijd om schulden af te betalen moet Griekenland weer op eigen benen staan. Ministers van de Eurogroep zijn het afgelopen nacht in Luxemburg eens geworden over hoe de steun aan het land kan worden afgebouwd.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Dutchbatters trekken schadeclaim in: een claim die een groep militairen indiende bij Defensie is van de baan. De groep, die diende in Srebrenica, heeft er voldoende vertrouwen in dat het ministerie goede nazorg gaat regelen.
  • Dode bij brand in woning Utrecht, agent zwaargewond: er is gisteravond een dode gevonden na een brand in een flat. Bij de brand raakte een agent zwaargewond toen hij probeerde het vuur te ontvluchten.
  • Projectiel afgeschoten op kantoorgebouw Amsterdam: in de hoofdstad is een gebouw beschoten met een raketwerper. Aan het eind van de avond hoorden getuigen een enorme knal bij een kantoorpand in Amsterdam-Sloterdijk.
  • 'Roseanne' door zonder Roseanne: de comedyserie Roseanne gaat door zonder hoofdrolspeelster Roseanne Barr. De zender ABC heeft tien afleveringen besteld van de serie, onder de voorlopige naam The Conners. Eind mei kwam Barr onder vuur te liggen na een racistische tweet.

En dan nog dit:

Yarela, het 2-jarige meisje op de foto hieronder, dat hét gezicht is geworden van het verscherpte Amerikaanse grensbeleid, is samen met haar moeder in Texas. Dat zegt haar vader (32) tegen een Spaanstalige nieuwszender. Kennissen hebben hem verteld dat de twee het goed maken en samen in de Amerikaanse staat Texas in hechtenis zitten.

Yarela (2) huilt terwijl haar moeder wordt gefouilleerd en gearresteerd bij de Amerikaans-Mexicaanse grens

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl