NOS NieuwsAangepast

'Roseanne' door zonder Roseanne

De comedyserie Roseanne gaat door zonder hoofdrolspeelster Roseanne Barr. De zender ABC heeft voor de herfst tien afleveringen besteld van de serie, onder de voorlopige naam The Conners.

De serie, die oorspronkelijk van 1988 tot 1997 werd uitgezonden, maakte afgelopen lente een succesvolle herstart. Critici roemden de manier waarop de serie omging met zijn eigen verleden en de veranderde wereld.

Eind mei kwam Barr echter onder vuur te liggen na een racistische tweet: een oud-adviseur van Obama noemde ze een combinatie van Planet of the Apes en de Moslimbroederschap. ABC haalde onmiddellijk de serie uit de lucht.

Royalty's

Al snel gingen er stemmen op om de rest van de cast niet de dupe te laten worden van Barrs gedrag. Zelf bood ze alle acteurs en medewerkers van de show excuses aan omdat ze hun baan zouden verliezen.

Nu heeft Barr de weg vrijgemaakt voor een doorstart door af te zien van de royalty's waar ze als bedenker van de show recht op heeft. "Het spijt me dat ik zo afscheid moet nemen van de show. Ik wens iedereen het beste", laat de actrice in een verklaring weten.

Hoe Barr uit de serie zal worden geschreven is nog niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl