Gareth Southgate staat met een mitella zijn selectie te woord tijdens een tactische bespreking
NOS VoetbalAangepast

Engelse bondscoach Southgate kan even niet juichen

Natuurlijk hoopt hij op doelpunten van zijn ploeg als hij zondag bij Engeland op de bank zit tijdens het WK-duel met Panama. Maar bondscoach Gareth Southgate zal ze ingetogen moeten bejubelen. Of hij zal het met een pijnscheut moeten bekopen.

Southgate heeft namelijk woensdag een ontwrichte rechterschouder opgelopen. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren, blijft vooralsnog onduidelijk, maar het overkwam de trainer tijdens het hardlopen in de buurt van de Engelse thuisbasis in Repino. De medische staf van de nationale voetbalploeg was hem te hulp gekomen.

De spelers, die genoten van een vrije dag, keken vreemd op toen Southgate zich met een arm in een mitella meldde voor het eten. "Beter dat mij zoiets treft dan een van de spelers", aldus de bondscoach van de Three Lions, die maandag nog uit z'n dak ging toen Harry Kane in de extra tijd Engeland naar 2-1 winst op Tunesië kopte.

Gareth Southgate staat zijn selectie te woord tijdens een tactische bespreking

"Misschien kan ik wel nooit meer zo atletisch een doelpunt vieren", sprak de patiënt met een lach op het gezicht. "De dokter heeft mij in ieder geval duidelijk gemaakt dat een armbeweging in de lucht voorlopig geen optie is."

Er was nog een reden waarom Southgate baalde van de opgelopen kwetsuur. "Ik lag net op schema om mijn record op de tien kilometer te verbeteren..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl