In samenwerking met
Omroep Zeeland

Total verstevigt daken tankstations na instorting

Oliemaatschappij Total vervangt de daken van drie tankstations om te voorkomen dat ze instorten. Aanleiding is het incident met het dak van een tankstation langs de A58 bij Goes, dat het in april begaf.

Het bedrijf heeft vergelijkbare tankstations onderzocht en op basis daarvan worden drie soortgelijke daken uit voorzorg vervangen. De benzinestations in Dordrecht, Nieuwe Pekela en Meppel krijgen een stalen dak, evenals het 'ingestorte' station Stelnisse aan de A58.

Ouderdom, vocht en lijm

Na onderzoek concludeert Total dat het dak instortte door een combinatie van ouderdom, vocht en zwakke lijm. De luifel van het tankstation stond er al toen Total het vijftien jaar geleden overnam. Het bedrijf heeft toen niets veranderd aan de constructie. Het bouwwerk is volgens Total wel regelmatig gecontroleerd.

Behalve vocht en ouderdom speelde ook de gebruikte lijm een rol. "Die had niet de verwachte sterkte", zegt een woordvoerder van Total tegen Omroep Zeeland.

Geen gewonden

De luifel van het tankstation stortte in de nacht van 3 april in, en viel op de benzinepompen. De winkel van het tankstation was dicht, maar de pompen waren nog wel in bedrijf via de nachtautomaat. Op dat moment was het station verlaten en zijn er dus geen gewonden gevallen.

Advertentie via Ster.nl