Manuel Neuer, de keeper van Duitsland
NOS VoetbalAangepast

Bekritiseerde Mannschaft: we zijn boos op onszelf

Na de verrassende 1-0 nederlaag tegen Mexico is het vijf voor twaalf bij Duitsland. Zaterdag tegen Zweden staat de regerend wereldkampioen zwaar onder druk.

"We hebben veel gepraat", vertelde aanvoerder Manuel Neuer. "Niemand neemt een blad voor de mond. We zijn eerlijk tegen elkaar."

De doelman van Bayern München verscheen dinsdag te laat op een persconferentie omdat het groepsgesprek uitliep. Maandag bleven de deuren gesloten voor de pers.

Boos

"Wij zijn zelf onze grootste critici. We zijn boos op onszelf en teleurgesteld over wat we hebben laten zien. We kijken nu wat er beter moet. Het belangrijkste is dat we samen blijven optrekken. Er mag geen ruimte zijn voor twee gedachten."

De regerend kampioen kreeg in eigen land veel kritiek op het slappe optreden tegen Mexico. Analytici en fans schrokken van de gatenkaas in de verdediging en het gebrek aan creativiteit. Mats Hummels haalde na afloop uit naar ploeggenoten.

Hummels: Boateng en ik stonden vaak alleen achterin

Spelmaker Mesut Özil ligt hevig onder vuur, ook vanwege het feit dat hij zich met ploeggenoot Ilkay Gündogan heeft laten vereeuwigen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

"Als Özil op het veld staat, heb ik vaak het gevoel dat hij zich niet op zijn gemak voelt in het Duitse shirt. Hij oogt niet vrij, het lijkt wel of hij niet wil spelen", schreef ex-international Lothar Matthäus in een column.

'Alleen nog finales'

Duitsland probeert zich nu zo goed als mogelijk voor te bereiden op de tweede groepswedstrijd van zaterdag tegen de stugge Zweden. Een tweede nederlaag kan de titelverdediger noodlottig worden.

"We spelen nu alleen nog maar finales", beseft Neuer. "Nu moeten de spelers iets verzinnen. We moeten laten zien wat ons zo sterk maakte in het verleden."

Mesut Özil in het duel met Mexico

"Het is goed dat er ontevredenheid heerst, dat de spelers onderling en met de staf discussiëren", aldus teammanager Oliver Bierhoff. "Maar voor ons is het de kunst om de rust te bewaren."

"We hebben het verknald in de eerste wedstrijd, maar wel alles nog in eigen handen. We hebben gezegd: nu moet het gebeuren'', aldus Bierhoff. "Maar we moeten ook niet denken dat we het als wereldkampioen wel even makkelijk recht gaan zetten, zo werkt het ook weer niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl