Bij de aanslag op 29 mei kwamen twee agenten om en raakten er vier gewond
NOS Nieuws

'Gewonde agenten aanslag Luik geraakt door politiekogels'

Twee van de agenten die eind vorige maand verwondingen opliepen bij de terroristische aanslag in Luik werden geraakt door politiekogels. Bronnen binnen de politie hebben dat gezegd tegen de Waalse omroep RTBF.

De aanslag op 29 mei werd gepleegd door een geradicaliseerde moslim die op verlof was uit de gevangenis. Hij schoot twee politiemensen en een voorbijganger dood en kwam zelf om het leven in een vuurgevecht met de politie. Vier agenten raakten daarbij gewond.

Afzetting

Volgens de RTBF is gebleken dat zeker twee agenten niet geraakt zijn door de terrorist, maar door collega's. Het zou gaan om agenten die niet bij het vuurgevecht betrokken waren, maar op meer dan 100 meter afstand bij een afzetting stonden.

Ook van een derde getroffen agent wordt vermoed dat een politiekogel de verwondingen heeft veroorzaakt. Dat wordt nog onderzocht.

Schiettraining

Het nieuws is voor de Waalse politievakbond SLFP aanleiding om alarm te slaan over de schiettraining bij de politie. Jaarlijks krijgen de agenten vier trainingssessies van vier uur. De bond vindt dat te weinig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl