Reddingsteams zetten de zoektocht voort

Veel opvarenden van gezonken Indonesische veerboot nog vermist

In Indonesië hebben reddingswerkers 18 overlevenden gered van een veerboot die gisteren zonk op het Tobameer in Noord-Sumatra. De zoekactie wordt bemoeilijkt door zware regenval en golven van zeker twee meter hoog.

Het schip was overvol: het had plaats voor 60 mensen, maar er waren zeker 128 mensen én tientallen motorfietsen aan boord, zegt een ambtenaar van het ministerie van Transport.

Slecht weer

Van een vrouwelijke passagier is het lichaam inmiddels geborgen. 94 mensen zijn opgegeven als vermist, maar afgaande op het aantal mensen aan boord moeten er dus nog meer vermisten zijn. Waardoor het schip precies is gezonken is niet duidelijk: het vertrok gisteren in slecht weer uit de haven van Simanindo en was onderweg naar Tigaras. Kort na vertrek zonk het. De diepte van het Tobameer is ongeveer 450 meter. Daarmee is het een van de diepste meren in de wereld.

Politiemedewerkers zeggen dat het wel enige tijd kan duren voor slachtoffers die zijn verdronken, zijn gevonden. Mogelijk zitten er ook lichamen vast in het gezonken schip.

Ongelukken met veerboten in Indonesië zijn bepaald geen zeldzaamheid. Afgelopen week kwamen dertien mensen om het leven toen een veerboot met 43 mensen aan boord zonk. Een speedboot met 30 mensen aan boord zonk eveneens: daarbij kwamen twee mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl