Brooks Koepka
NOS SportAangepast

Koepka prolongeert titel en dat was lang niet gebeurd bij het US Open

De Amerikaan Brooks Koepka is de eerste golfer in 29 jaar geworden die zijn titel op het US Open heeft geprolongeerd. Na zijn laatste slag ontving hij een omhelzing van zijn voorganger Curtis Strange, die in Shinnecock Hills aanwezig was als verslaggever.

"Ik had dit niet durven dromen", zei de 28-jarige Koepka, die ook nog werd geïnterviewd door Strange. "Het voelt echt fantastisch om dit ding weer terug te hebben", reageerde hij met de beker in de hand.

Koepka eindigde een slag voor de Engelsman Tommy Fleetwood, die een geweldige slotronde speelde. Dat was Koepka niet ontgaan. "Het was lastig om het niet te merken", gaf hij toe. "Diepe buiging voor hem. Dat is een ongelooflijk potje golf.

Fabuleuze ronde Fleetwood

Fleetwood speelde zich met een fabuleuze ronde van 63 ( zeven slagen onder het baangemiddelde) in de geschiedenisboeken van het toernooi. Slechts vijf spelers gingen hem daarin voor sinds de eerste editie in 1895.

Fleetwoods lage score had deels te maken met aanpassingen aan de baan voor de laatste ronde, nadat er klachten waren gekomen dat die te moeilijk bespeelbaar was. Niet voor niets eindigde geen van de golfers in totaal onder par.

Koepka kwam uit op een slag boven par. Met de prestatie van vroege starter Fleetwood in zijn achterhoofd, hield hij precies genoeg marge over voor de winst.

Weer geen tweede major Johnson

Dustin Johnson, de nummer één van de wereld, slaagde er wederom niet in om zijn tweede major te winnen. De Amerikaanse US Open-kampioen van 2016 was in kansrijke positie, maar eindigde op twee slagen van Koepka als derde. Hij had last van de sterke wind die in de middag opstak.

In 2015 verspeelde Johnson bij het US Open een voorsprong van drie slagen, net als in 2011 werd hij tweede. Toen de Amerikaan een jaar later wel won, was de verwachting dat hij de majors zou domineren. Die verwachting is nog niet uitgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl