NOS SportAangepast

Alonso wint met Toyota 24 uur van Le Mans

Alonso wint met Toyota 24 uur van Le Mans

Fernando Alonso kende een glorieus debuut in de 24 uurs-race van Le Mans. Samen met Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi won hij zondag de beroemde langeafstandsrace over het Circuit de la Sarthe.

Alonso en zijn mede-coureurs hadden met hun Toyota na 24 uur twee ronden voorsprong op de Toyota met het nummer 7, die als tweede eindigde.

Triple Crown of Motorsport

De Spaanse voormalig wereldkampioen in de Formule 1 moet zo nog één race winnen om zijn doel te bereiken: de 'Triple Crown of Motorsport' op zijn palmares bijschrijven. Nadat hij al eens de Grand Prix van Monaco had gewonnen, moet hij alleen nog zegevieren in de Indy 500.

Alonso probeerde de beroemde race in Indianapolis in mei vorig jaar al eens te winnen en liet daar zelfs de GP van Monaco van dat seizoen voor schieten. De Spanjaard imponeerde en reed een tijdje op kop, maar moest de strijd wegens een kapotte motor staken.

Eerste Japanse zege bij Indy 500, Alonso imponeert

Ook volgende week is Alonso te bewonderen in Frankrijk. Het Formule 1-circus strijkt neer op het Circuit Paul Ricard voor de eerste Franse GP sinds 2008.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl