Aleksej Korotajev
NOS VoetbalAangepast

Korotajev wil onderdeel zijn van Roda JC, ook na degradatie

Terwijl de soap rond Roda JC-weldoener Aleksej Korotajev donderdagavond een nieuwe wending kreeg - hij nam twintig procent van de aandelen van de club over - blijft de mysterieuze geldschieter zelf stil. De Russisch-Zwitserse miljonair mag nog steeds Dubai niet verlaten en is in afwachting van de afronding van een rechtszaak tegen hem en zijn bedrijf.

Zijn woordvoerder François Gonin is heel wat spraakzamer. "Aleksej wil geen interview geven", laat hij per telefoon weten. "Dat is op advies van zijn advocaten. Alles wat hij zegt kan tegen hem gebruikt worden in de rechtszaak. Maar ik kan je verzekeren dat hij heel blij is met de deal die gemaakt is met Frits Schrouff en Roda JC."

Roda kondigde donderdag in een persbericht aan dat zes ondernemers (Stienstra, KLG Europe, Commaxx International NV, Cadac Group, Mabs4.0 en Gruppo Esmi) zich gaan buigen over de bezuinigingsplannen van de club, die het voetbalseizoen afsloot met degradatie naar de eerste divisie.

Nauw contact

Korotajev heeft volgens zijn woordvoerder nauw contact gehad met de ondernemers en zal ook de komende tijd op afstand nauw betrokken zijn bij de bezuinigingen. Gonin: "Er is veel werk aan de winkel. Aleksej kijkt ernaar uit om met de zes ondernemers de club te reorganiseren en een team samen te stellen dat misschien terug kan keren naar de eredivisie."

Het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC

"Op het moment dat de nieuwe begroting wordt geaccepteerd door de KNVB, neemt de groep van zes ondernemers de operationele zaken over. Als minderheidsaandeelhouder zullen ze naar Aleksej's suggesties luisteren, maar hij is geen onderdeel van het overgangsbestuur."

Hoelang gaat het nog duren totdat Roda-fans hun weldoener in Limburg gaan zien en hij de volledige eigenaar wordt? Gonin: "Tijdens de ramadan is er niks gebeurd, zoals we ook hadden verwacht. We zijn blij dat de ramadan bijna voorbij is. We wachten nog steeds op de rechter die een nieuwe hoorzitting moet plannen. Hoelang het precies gaat duren, weten we niet. Misschien weken. Misschien maanden."

Erg loyaal

Gonin spreekt tegen dat de overname een gecompliceerde zaak aan het worden is. "Het is nu juist minder ingewikkeld geworden. Aleksej kan met deze afspraak aantonen dat zijn voornemen om onderdeel te zijn van Roda JC, waar is. Zelfs als Roda in de Jupiler League speelt. Dat doet er voor hem niet toe."

"Als hij iets besluit, is hij erg loyaal. Het is een begin. Maar hopelijk komt er snel meer. Als Aleksej's rechtszaak voorbij is, zal hij met Frits Schrouff in gesprek gaan om de meerderheid van de aandelen te verwerven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl