Jasmijn Oliemans van Huizen

Huizen, Groningen en Pinoké blijven in hoofdklasse

De hockeysters van Huizen en Groningen hebben zich verzekerd van nog een seizoen in de hoofdklasse. Ook de mannen van Pinoké overleefden de play-outs en spelen volgend seizoen opnieuw op het hoogste niveau.

Huizen en Groningen eindigden respectievelijk als de nummers 10 en 11 van de competitie en moesten daarom play-outs spelen tegen twee teams uit de overgangsklasse. Huizen won thuis met 2-1 van HGC en Groningen versloeg Rotterdam met dezelfde cijfers.

HGC nam in Huizen nog wel brutaal de leiding via een strafcorner van Bernice van Aken, maar een paar minuten later maakte Jasmijn Oliemans uit de eerste strafcorner voor Huizen gelijk. In de tweede helft bezorgde Edmée Peijster de thuisploeg de overwinning.

Ook Groningen kwam thuis eerst op achterstand. De Argentijnse oud-international María Jimena Cedrés Lobbosco zette Rotterdam op voorsprong. In de tweede helft zorgden twee strafcorners van voormalig international Willemijn Bos en Florentine Blom voor opluchting in het Groningse kamp.

Het was de tweede overwinning van de hoofdklassers: Groningen was woensdag al met 4-2 te sterk voor Rotterdam en HGC hield Huizen op 0-0 maar verloor na shoot-outs. De best-of-three serie is daardoor al na twee wedstrijden voorbij.

Mannen Pinoké zeker van hoofdklasse, derde duel voor Almere en Hurley

Bij de mannen won Pinoké na shoot-outs ook het tweede duel met Nijmegen en verzekerde zich zo van lijfsbehoud.

De ploeg uit Amsterdam leek door een doelpunt van Kjell Bakker op een derde wedstrijd af te stevenen, maar in de laatste minuut maakte Thijn Knetemann toch nog de gelijkmaker uit een strafcorner. Pinoké nam vervolgens de shoot-outs beter: 5-4.

Almere dwong met een 3-0 overwinning een derde wedstrijd af tegen Hurley, dat woensdag de eerste wedstrijd na shoot-outs had gewonnen.

Ditmaal gaf Almere de ploeg uit de overgangsklasse geen kans. Na tien minuten stond het al 2-0 door doelpunten van Deegan Huisman en Terrance Pieters. Na een uur spelen maakte Juan Fortuin nog de derde voor Almere.

Zondag wordt het beslissende duel om een plek in de hoofdklasse gespeeld.