Ted van Leeuwen
NOS VoetbalAangepast

Van Leeuwen keert terug bij FC Twente als technisch directeur

Ted van Leeuwen gaat bij FC Twente aan de slag als technisch directeur. De 66-jarige Gelderlander was van juni 2015 tot oktober 2016 al technisch manager van Twente, dat komend seizoen in de eerste divisie speelt.

Van Leeuwen komt over van het Deense Esbjerg fB, waar hij vrijdag zijn vertrek per 1 juli bekendmaakte. De Deense club verzekerde zich enkele dagen geleden van promotie naar het hoogste niveau.

"Net als tijdens mijn eerste periode bij FC Twente is de situatie waarin de club zich bevindt complex en zijn de mogelijkheden beperkt", zegt Van Leeuwen. "Dat vraagt een bepaalde creativiteit van iedereen."

"De eerste opdracht is duidelijk: op korte termijn de selectie samenstellen waarmee we terug kunnen keren in de eredivisie'', aldus Van Leeuwen, die in Nederland ook werkte voor Vitesse en AGOVV.

Fred Rutten was de eerste keuze voor de functie van technisch directeur, maar hij was vanwege zijn baan als trainer bij Maccabi Haifa niet beschikbaar voor de functie. Rutten gaat zich wel als lid van de raad van commissarissen inzetten voor de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl