Anouk Vetter
NOS SportAangepast

Vetter merkt in Götzis dat haar basis 'heel hoog' is

Het is Anouk Vetter niet gelukt om bij de sterk bezette meerkamp in het Oostenrijkse Götzis een podiumplaats te bemachtigen. Ze handhaafde zich op de tweede dag op de vierde plaats. Bij de mannen werd Pieter Braun knap derde.

Het piekmoment voor Vetter dit seizoen moet de EK in Berlijn worden. Daar gaat ze proberen haar Europese titel te prolongeren. "Mijn basis is heel hoog. Kogelstoten was gisteren heel goed, maar de andere onderdelen waren slecht of matig. En dan toch zoveel punten halen, dan ben je goed op weg."

Vetter kwam tot een puntentotaal van 6.426. Daarmee kwam ze redelijk in de buurt van haar Nederlandse record van 6.636 punten. Op de tweede dag in Götzis ging het verspringen en speerwerpen best aardig, maar op de afsluitende 800 meter werd ze twintigste.

"Deze dag ging moeizaam. Op de 800 meter viel ik na 600 meter helemaal weg, dat was vrij gênant", zei Vetter. "Ik ben goed getraind, maar zit nog niet op dat niveau. Maar mijn puntentotaal is prima. Ik ben blij met waar ik nu sta."

Het officieuze WK, zoals de zevenkamp in Götzis ook wel wordt genoemd, werd gewonnen door de Belgische wereld- en olympisch kampioene Nafisattou Thiam (6.806) voor de Cubaanse Yorgelis Rodríguez (6.742) en de Amerikaanse Erica Bougard (6.725).

Braun op het podium bij de mannen

Bij de mannen verraste Pieter Braun met een podiumplaats. Hij werd met een persoonlijk record van 8.342 punten derde achter de Canadees Damian Warner (8.795) en de Est Maicel Uibo (8.514).

"Ik heb tien onderdelen geen fout gemaakt en op de moeilijke momenten hield ik me rustig en was ik mentaal sterk. Dat geeft me vertrouwen voor het EK, waar ik het nog beter wil doen", aldus Braun.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl