NOS WielrennenAangepast

Dumoulin ziet deelname aan Tour de France wel zitten

Dumoulin: zoals het er nu uitziet, doe ik mee aan de Tour

Ondanks de slopende Giro ziet Tom Dumoulin deelname aan de Tour de France zitten. Dat heeft de nummer twee van het klassement voor de start van de slotrit in Rome verteld aan de NOS.

"Ik ben er nu helemaal niet mee bezig, maar naar alle waarschijnlijkheid rijd ik de Tour", zei hij. "Maar, misschien denk ik er over een week anders over. Dus het lijkt me slim er nu nog even geen duidelijkheid over te geven, want ik heb nog geen duidelijkheid."

Nog zes weken

Dumoulin heeft zes weken om te herstellen en zich voor te bereiden. De Ronde van Frankrijk begint op 7 juli in Noirmoutier-en-l'Île in de Vendée.

Voorafgaand aan de Giro zei Dumoulin nog dat een eventuele Tourdeelname afhing van de mate waarin hij in zijn reserves zou moeten tasten in Italië. Dit weekend zei de Nederlander dat hij bezig was aan de zwaarste ronde die hij ooit gereden had.

Tom Dumoulin

Dat deze Giro het uiterste heeft gevergd van de renners, blijkt wel uit de enorme tijdsverschillen in het laatste weekend. Zelden - of misschien wel nooit - zal het zijn voorgekomen dat renners in de top van het klassement van de ene op de andere dag in elkaar stortten.

Simon Yates, tot de negentiende etappe de trotse en ongenaakbare rozetruidrager, verloor in twee dagen meer dan één uur en twintig minuten op Froome.

En dan Thibaut Pinot. De Fransman was vrijdag nog een van de grote winnaars na de exercitie van Froome op de Finestre, Sestrière en Jafferau. Een podiumplaats lag binnen handbereik.

Maar een dag later moest Pinot door zijn ploeggenoten omhoog gesleept worden en werd vervolgens met koorts en uitdrogingsverschijnselen afgevoerd naar het ziekenhuis. De compleet uitgeputte Fransman zou de Giro niet uitrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl