Vandaag is de afscheidswedstrijd van Dirk Kuijt in De Kuip
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

Dirk Kuijt beleeft vandaag zijn officiële afscheid als voetballer met een speciale happening in De Kuip. De spits, die een jaar geleden na het kampioenschap met Feyenoord een punt zette achter zijn profbestaan, speelt een afscheidsduel van twee keer een halfuur.

Een groot aantal voormalige ploeggenoten is uitgenodigd en Ronald Koeman, Louis van Gaal en Ruud Gullit treden op als gelegenheidscoaches.

De NOS zendt het allemaal rechtstreeks uit in een uitzending die om 13.30 uur op NPO 1 begint. Het eerste balcontact zal rond 14.15 uur zijn.

Profiel etappe 21 van de Giro d'Italia

De Giro d'Italia is toe aan zijn laatste dag. Gisteren deed Tom Dumoulin nog een moedige poging Chris Froome uit de roze leiderstrui te fietsen, maar tevergeefs.

De winnaar van vorig jaar begint derhalve vanmiddag als nummer twee aan de slotrit die normaal gesproken niet meer tot verschuivingen in het klassement zal leiden.

De 115 kilometer lange etappe met start en finish in Rome kan vanaf 16.00 uur worden gevolgd via het liveblog op NOS.nl, terwijl er op NPO Radio 1 flitsen te horen zullen zijn.

Bleekemolen over circuit in Monaco: een discutabele baan

Om 15.10 uur gaat het licht op groen voor de Grand Prix van Monaco. Max Verstappen crashte in de laatste training, miste daardoor de kwalificatie en dus moet de Nederlandse troef vanaf de laatste startrij aan de race beginnen.

Hoe het de Red Bull-coureur en zijn collega's vergaat op het circuit waar het maar moeilijk inhalen is, is te volgen in het liveblog op NOS.nl en op NPO Radio 1.

Nederlandse EHL-finale

Om 16.00 uur is in Bloemendaal de finale van de Euro Hockey League. Het Europese clubtoernooi krijgt een Nederlandse winnaar, want de strijd gaat tussen landskampioen Kampong en Bloemendaal. Het duel is live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Roland Garros

Is de Giro aan het slotakkoord toe, Roland Garros komt juist uit de startblokken. Op de eerste tennisdag van het grandslamtoernooi in Parijs speelt Robin Haase aan het eind van de dag tegen de als achtste geplaatste Belg David Goffin. Op NPO Radio 1 zal aandacht worden besteed aan de partij van Haase.

Ook Arantxa Rus komt vandaag in actie. Zij neemt het op tegen de als tiende geplaatste Sloane Stephens.

In het avondprogramma van Studio Sport, om 19.00 uur op NPO 1, is er ook aandacht voor de zesde wedstrijd in de NBA-confrontatie tussen Houston Rockets en titelhouder Golden State Warriors en de verrichtingen van Mathieu van der Poel bij de wereldbeker mountainbike in Slovenië.

Daarnaast zijn er reportages over shorttracker Sjinkie Knegt, die zich waagt aan de NK autocross, en atlete Sifan Hassan en haar coach Pete Julian.

Andere Tijden Sport: Guus Hiddink in Zuid-Korea

Kort na tienen is de derde aflevering van Andere Tijden Sport van dit seizoen. Daarin wordt teruggegaan naar 2002, het jaar waarin bondscoach Guus Hiddink de heldenstatus in Zuid-Korea verwierf door de nationale ploeg tijdens het WK voetbal in eigen land naar grote hoogte te stuwen.

Uitzendingen van zondag bij de NOS

13.30 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
14.30 uur Liveblog Formule 1 NOS.nl
16.00 uur Liveblog Giro d'Italia NOS.nl
19.00 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.07 uur Andere Tijden Sport NPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl