Concentratie bij Cavaliers-ster LeBron James
NOS SportAangepast

Cleveland dwingt tegen Boston zevende duel af

Cleveland Cavaliers heeft de stand in de finale van de Eastern Conference in de NBA op 3-3 gebracht. De Cavs versloegen Boston Celtics met 109-99 en dwongen daarmee een beslissende zevende wedstrijd af.

Boston leidde tot in het tweede kwart, maar daarna nam Cleveland aan de hand van LeBron James het heft in handen. De 33-jarige sterspeler noteerde 46 punten, 11 rebounds en 9 assists. Terry Rozier was namens Boston goed voor 28 punten.

Mochten de Cavaliers zondag in Boston winnen, dan bereiken ze voor de vierde maal op rij de NBA-finale. Een makkelijke opgave zal dat niet worden: de eerste zes duels in deze Conference-finale leverden louter thuisoverwinningen op.

Het is nog afwachten of Cleveland in het beslissende duel kan beschikken over Kevin Love. De forward moest vroegtijdig naar de kant nadat hij met zijn hoofd was gebotst tegen dat van Jayson Tatum van de Celtics.

In de finale van de Western Conference leidt Houston Rockets met 3-2 tegen titelverdediger Golden State Warriors. Zij spelen later vandaag hun zesde wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl