Liesbeth van Tongeren
NOS NieuwsAangepast

GroenLinks-Kamerlid Van Tongeren wethouder Den Haag

Tweede Kamerlid voor GroenLinks Liesbeth van Tongeren wordt wethouder in Den Haag. Dat heeft GroenLinks in Den Haag bekendgemaakt. In Den Haag is het college van Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks vrijwel rond. Welke portefeuille zij krijgt, is nog niet bekend. De tweede kandidaat-wethouder is Bert van Alphen, de huidige jeugdombudsman in Den Haag.

De Haagse GroenLinks-fractievoorzitter Kapteijns: "Ik ben ontzettend blij en trots op deze twee zeer ervaren GroenLinks-kandidaten. Als wethouders zullen zij zich, zodra ze benoemd zijn, met hart en ziel gaan inzetten voor een groene stad waar eerlijk gedeeld wordt."

Van Tongeren zit sinds 2010 in de Tweede Kamer. Zij zette zich de laatste jaren vooral in voor het stoppen met de gaswinning in Groningen, het sluiten van de kolencentrales en het overstappen op zonne-energie en aardwarmte.

Daarvoor was zij zeven jaar algemeen directeur van Greenpeace Nederland. Eerder werkte zij in Australië, bij enkele gemeenten en als directeur van een opvanghuis in Den Haag.

Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen was Van Tongeren door het partijbestuur niet op een verkiesbare plaats gezet. Zij kwam toch op de kandidatenlijst door een actie van sympathisanten. Bij de verkiezingen werd zij met voorkeursstemmen gekozen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl