NOS WielrennenAangepast

Van Poppel dacht even: ik ga het halen

Van Poppel: dacht even dat ik het ging halen

Hij zag het bord met de cijfers '250' en zette aan. Hij snelde Elia Viviani voorbij en zag de streep al op zich af komen. "Ik dacht even dat ik het ging halen", verzuchtte Danny van Poppel net na de finish. "Maar ze kwamen er overheen."

De Nederlandse sprinter van Lotto-Jumbo moest het in de zeventiende etappe van de Giro d'Italia uiteindelijk doen met de vierde plaats. Viviani haalde hem weer bij en sprintte naar zijn vierde ritzege.

Voor Van Poppel was het zijn vijfde ereplaats deze Giro d'Italia. Het dichtst bij de zege kwam hij in de twaalfde etappe, toen hij als tweede over de streep kwam.

"Het was echt een lastig dagje. Ik had nooit verwacht dat het een sprint zou worden, maar zo zie je maar weer. Nadat ik de laatste klim over was gekomen, wist ik: het wordt wel een sprint."

Lotto-Jumbo deed er alles aan om het peloton bijeen te houden. Bij een aanval van Gianluca Brambilla in de slotfase sprong Robert Gesink nog mee. "Het team deed superwerk. We namen het initiatief, daar zijn we niet bang voor."

In Rome nog een kans

In Rome, op de slotdag, is er nog een kans. "Zeker. Daar gaan we er weer voor." Maar eerst moet de 24-jarige nog drie bergritten overleven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl