NOS VoetbalAangepast

Neymar op schema voor WK: voor het eerst weer op trainingsveld

Neymar keert terug op het veld

Neymar heeft de veldtraining bij het Braziliaanse elftal hervat. Tijdens een trainingskamp in eigen land oefende hij een klein uur met de bal. De aanvaller van Paris Saint-Germain liet eerder al weten op tijd fit te zijn voor het WK voetbal volgende maand in Rusland.

Neymar raakte op 25 februari in het competitieduel met Olympique Marseille geblesseerd. Hij liep toen een breuk in het middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet op. Op 3 maart ging hij onder het mes, waarna de herstelduur op drie maanden werd geschat.

Dat Neymar sneller progressie boekte, bleek vorige maand al toen hij liet weten dat het goed ging en alles volgens plan verliep.

Via Zwitserland naar wereldtitel

Brazilië is officieel begonnen met de voorbereiding op het WK. De Seleçao traint de eerste week in de buurt van Rio de Janeiro, waarna het op 27 mei richting Engeland vertrekt om zich verder voor te bereiden. Brazilië oefent op 3 juni tegen Kroatië en mogelijk maakt Neymar dan al zijn rentree.

De ploeg start op 17 juni de jacht op zijn zesde wereldtitel tegen Zwitserland. Daarna volgen groepsduels met Costa Rica (22 juni) en Servië (27 juni).

Neymar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl