Unai Emery tijdens zijn laatste wedstrijd als coach van PSG

Arsenal bevestigt de komst van trainer Emery

Unai Emery wordt de nieuwe trainer van Arsenal. Dat werd woensdag bevestigd door Arsenal.

De 46-jarige Emery was de afgelopen twee seizoenen hoofdtrainer van Paris Saint-Germain. De Spanjaard veroverde zeven prijzen in Parijs, maar desondanks werd zijn contract, mede door matige prestaties in de Champions League, niet verlengd.

Eerder was Emery onder andere trainer van Sevilla, waarmee hij drie jaar op rij de Europa League wist te winnen.

Aanvallende stijl

"Unai heeft in zijn loopbaan als trainer een mooie erelijst opgebouwd en heeft een aantal toptalenten zich verder laten ontwikkelen. Hij speelt bovendien een aantrekkelijke manier van voetbal, een aanvallende stijl die perfect bij Arsenal past", zei Ivan Gazidis, algemeen directeur van de club in een toelichting.

Emery verklaarde op zijn beurt enorm blij te zijn om bij een grootse club als Arsenal aan de slag te gaan. "De club is bekend en geliefd wereldwijd vanwege de manier van spelen, het fantastische stadion en de toewijding aan jonge spelers."

Wenger

Arsenal nam onlangs afscheid van Arsène Wenger. De Fransman zat maar liefst 22 seizoenen op de bank in Londen. Wenger nam afscheid met drie landstitels en zeven FA Cups, maar de Fransman slaagde er niet in Arsenal aan Europees succes te helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl