Maret Balkestein-Grothues
NOS Sport

Volleybalsters kruipen tegen België door het oog van de naald

De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun vierde wedstrijd in de Nations League in winst omgezet. Makkelijk ging het zeker niet, maar uiteindelijk was de ploeg van bondscoach Jamie Morrison de Belgische vrouwen met 21-25, 25-19, 23-25, 31-29, 15-10 de baas.

Waar Nederland op het vorige EK de zilveren medaille in de wacht sleepte, moest België genoegen nemen met de veertiende plaats. Dit keer was het niveauverschil echter aanzienlijk kleiner. Oranje moest in het Japanse Toyota vechten voor elk punt.

De Belgen, die met zeges op Zuid-Korea en de Dominicaanse Republiek ook een prima start van de Nations League kenden, pakten brutaal de eerste en derde set. In de buitengewoon spannende vierde set kregen onze zuiderburen zelfs een matchpoint.

Buijs redt de boedel

Anne Buijs kwam daarop van de bank om de boedel te redden. Ze sloeg het wedstrijdpunt weg, maakte op het zesde setpunt 2-2 en
leidde Oranje alsnog naar de winst.

Nederland moet woensdag opnieuw flink aan de bak: dan wacht regerend wereldkampioen de Verenigde Staten. Donderdag is gastland Japan de tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl