Familieleden rouwen om een van de slachtoffers van de vliegramp
NOS NieuwsAangepast

Slachtoffer vliegtuigcrash Cuba overleden in ziekenhuis

Een van de drie overlevenden van het vliegtuigongeluk in Cuba afgelopen vrijdag, is alsnog aan haar verwondingen overleden. Het dodental van de ramp komt daardoor op 111.

De 23-jarige Gretell Landrove Font liep bij de ramp een ernstige beschadiging aan haar schedel op. Artsen probeerden haar leven te redden, maar dat is niet gelukt.

De twee andere overlevenden liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Cubaans passagiersvliegtuig neergestort in Havana

Het onderzoek naar de oorzaak van de ramp is nog niet afgerond. Het toestel dat neerstortte was gebouwd in 1979. Het werd door het Mexicaanse bedrijf Aerolíneas Damojh, ook bekend als Global Air, geleast aan de Cubaanse nationale luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación.

De Mexicaanse burgerluchtvaartautoriteit heeft alle activiteiten van Global Air opgeschort, zolang het onderzoek loopt. Het is niet voor het eerst dat de maatschappij onder een vergrootglas ligt; eerdere onderzoeken waren in 2010, na een noodlanding in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta, en in 2013, na een klacht van een piloot.

Binnenlandse vlucht

Het vliegtuig stortte vrijdag neer kort nadat het was opgestegen in Havana voor een binnenlandse vlucht. Er waren 113 mensen aan boord.

De meeste passagiers kwamen uit Cuba. De vijf buitenlandse passagiers, uit Argentinië, Mexico en de Westelijke Sahara, zijn allemaal bij het ongeluk omgekomen.

De zes bemanningsleden kwamen uit Mexico. Ook zij hebben de ramp niet overleefd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl