LeBron James was een maatje te groot voor Boston Celtics
NOS SportAangepast

James brengt Cavaliers op gelijke hoogte met Celtics

De Cavaliers zijn weer helemaal terug in de strijd om de titel in de Eastern Conference en een plek in de finale van de NBA. De ploeg uit Cleveland kwam in de play-offs tegen Boston Celtics op gelijke hoogte door de vierde wedstrijd met 111-102 te winnen.

De grote man bij de thuisploeg was natuurlijk LeBron James, ditmaal goed voor 44 punten en de drijvende kracht achter de comeback van de Cavaliers.

De volgende wedstrijd is weer in Boston, waar de Cavaliers de eerste twee wedstrijden verloren. James verwacht een heet avondje. "Er zal een vijandige sfeer zijn. Als je geen groen (de kleur van het shirt van de Celtics, red.) draagt en er geen groen bloed door je aderen stroomt, hoef je daar geen liefde te verwachten. Daar zullen we op voorbereid moeten zijn."

De Celtics stonden 37 keer eerder 2-0 voor in de play-offs en kwamen altijd als winnaar uit de strijd. Ondanks die indrukwekkende statistiek wenst Celtics-coach Brad Stevens zich nog niet rijk te rekenen, aangezien de Cavaliers over een in excellente vorm verkerende James beschikken.

"We wisten vooraf dat het zwaar zou worden", aldus Stevens. "We beginnen als het ware weer opnieuw. Het is nu een best-of-3-serie geworden om de finale geworden. Mooier wordt het toch niet?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl