Team Brunel vertrekt uit Newport
NOS SportAangepast

Het einde is in zicht: Volvo Ocean Race onderweg naar Europa

De Volvo Ocean Race is begonnen aan het laatste deel van de zeilrace om de aarde. De vloot vertrekt vandaag voor de negende etappe vanuit het Amerikaanse Newport richting Europa, waar naar Cardiff wordt gevaren.

Daarna volgt de voorlaatste etappe naar Göteborg, waarna de finish van de laatste etappe voor de kust van Den Haag ligt.

Team Brunel van schipper Bouwe Bekking start de etappe naar Cardiff op de derde plaats met elf punten achterstand op koploper Mapfre en acht op de nummer twee Dongfeng. Simeon Tienpont begint de etappe met de AkzoNobel als vierde in het klassement.

Om kans te maken op de eindoverwinning moet Team Brunel koploper Mapfre en Dongfeng, de nummer twee, in deze etappe achter zich laten. Bekking verwacht dat de boten elkaar weinig ruimte zullen geven. "Misschien dat boten risico's gaan nemen, maar we weten dat de weersvoorspelling goed is op dit stukje water. Als je iets geks gaat doen, ben je zeer waarschijnlijk aan de verliezende hand. Ik reken erop dat het veld dicht bij elkaar blijft."

Hoe vaart de Volvo Ocean Race naar Cardiff?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl