NOS VoetbalAangepast

Sturing: geen twijfel, we zijn de terechte winnaar

Sturing: geen twijfel, we zijn de terechte winnaar

Vier duels voor het einde van de reguliere competitie nam Edward Sturing bij Vitesse de taken over van de ontslagen Henk Fraser.

Nu, acht wedstrijden later, gaat de clubman op de schouders. Hij heeft met Vitesse ten koste van FC Utrecht de play-offs om Europees voetbal gewonnen.

"Het winnen (van de play-offs) was een zwaarder karwei dan het halen, maar we hebben het goed afgesloten", laat hij na afloop van de tweede gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht weten.

"We hebben vier wedstrijden in de play-offs gespeeld. We hebben ze alle vier gewonnen. Ik denk dat er dan geen twijfel is dat we de terechte winnaar van de play-offs zijn."

Edward Sturing en Henk Fraser

Geen lange neus naar Fraser

Vitesse liep niet lekker tijdens de laatste weken dat Fraser de ploeg onder zijn hoede had. Met wat tactische aanpassingen hier en daar kreeg Sturing de boel weer op de rit.

"Dat begon met de eerste wedstrijd tegen Sparta, wat 7-0 werd. Dat was een enorme opsteker, want dan krijg je je groep ook mee met je ideeën. En dat was wel heel belangrijk."

Sturing ziet echter geen reden om een lange neus te trekken naar zijn voorganger.

"We hebben ook onder Henk fantastische wedstrijden gespeeld. We hebben twee keer van Ajax gewonnen, een geweldige wedstrijd tegen Lazio Roma gespeeld. Dus nu moet niet iedereen zeggen dat alles onder Henk slecht was, want zo was het absoluut niet."

"Alleen op het laatst zat het een beetje op een dood spoor en toen heeft de club een beslissing genomen. Maar dat wil niet zeggen dat Henk het niet goed heeft gedaan, dat is natuurlijk onzin."

Toch een prijs

In Nederland zijn maar drie prijzen te verdelen. De landstitel, de KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal. Toch ziet Sturing het winnen van de play-offs ook als een prijs.

"Absoluut. Toen ik zes weken geleden begon, was dit het doel. Dit was de prijs die we moesten pakken. En als dat lukt, dan is de ontlading heel groot."

Vitesse-speler Bryan Linssen kon zich goed vinden in de woorden van zijn trainer. "Dit is zeker een prijs voor ons. Kampioen worden wordt moeilijk, dan wordt het de play-offs. Ik denk dat we die vrij simpel hebben gehaald en uiteindelijk gewonnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl