• AFP
    Chelsea viert het winnen van de FA Cup
  • Getty Images
    Olivier Giroud en Eden Hazard vieren de 1-0

Chelsea heeft voor de achtste keer in de clubgeschiedenis de FA Cup veroverd. Op Wembley won de ploeg van trainer Antonio Conte met 1-0 van Manchester United.

De Londenaren domineerden de eerste helft en kwamen na 22 minuten spelen door een strafschop van Eden Hazard op 1-0. De Belg werd na een sterke rush gevloerd door Phil Jones en schoot zelf koel binnen.

De 'Red Devils' lieten niets zien en kwamen niet verder dan verdedigen, maar na rust kwam Manchester United veel beter voor de dag.

Marcus Rashford was met een schot bijna trefzeker en een doelpunt van Alexis Sánchez werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Chelsea had het lastig, maar kreeg via Marcos Alonso nog een enorme kans. Alonso miste, waarna in de daaropvolgende actie Mancunian Ashley Young de bal op zijn arm kreeg.

Na overleg met de videoscheidsrechter besloot arbiter Michael Oliver echter geen strafschop toe te kennen.

De ploeg van José Mourinho, die voor het duel maar twee van zijn veertien eerdere finales als coach had verloren, bleef aandringen, maar de Blues hielden stand.