Mason Mount op trainingskamp met Vitesse in Spanje
NOS VoetbalAangepast

Bondscoach Southgate roept Mount op voor trainingsstage

Vanavond zal hij vanwege een schorsing moeten toekijken hoe zijn ploeggenoten van Vitesse een Europees ticket in de wacht proberen te slepen in De Galgenwaard. Toch heeft Mason Mount veel om naar uit te kijken.

Volgende week meldt de 19-jarige Engelsman zich namelijk bij de Engelse selectie die zich voorbereidt op het WK in Rusland. Bondscoach Gareth Southgate heeft de jonge middenvelder opgeroepen voor een trainingsstage.

Woensdag maakte Southgate zijn 23-koppige WK-selectie bekend. Spelers als Jordan Henderson en Trent Alexander-Arnold, die op 26 mei met Liverpool nog de finale van de Champions League spelen, zullen echter pas later aansluiten bij de trainingsgroep.

Daarop besloot de bondscoach Mount een uitnodiging te sturen.

Mason Mount was dit seizoen een van de belangrijkste spelers van Vitesse

Dat Southgate gecharmeerd is van Mount bleek al bij de persconferentie waarop hij een toelichting gaf op zijn WK-selectie. Daarbij gaf hij aan dat hij Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Phil Foden (Manchester City), Ryan Sessegnon (Fulham) en Mount ziet als de toekomst van het Engelse voetbal.

Mount speelde dit seizoen een hoofdrol bij Vitesse. In 29 competitieduels maakte hij acht doelpunten en gaf hij negen assists. In de play-offs om Europees voetbal was hij nog beter op dreef: in drie duels trof hij liefst vijf keer doel.

Geen WK, wel EK

Een plek op het WK in Rusland lijkt uitgesloten voor Mount, die in principe op het EK onder-19 in Finland zal uitkomen. Dat toernooi wist hij vorig jaar te winnen.

Daarna zal duidelijk worden waar zijn toekomst ligt. Vitesse wil de middenvelder graag nog een jaar huren van Chelsea. De kans lijkt echter groter dat Mount op een hoger niveau ervaring op zal doen.

Ook Ajax zou geïnformeerd hebben naar de Engelsman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl