NOS SportAangepast

Op weg naar Roland Garros blinkt Zverev ook in Madrid uit

Op weg naar Roland Garros blinkt Zverev ook in Madrid uit

Alexander Zverev is winnaar geworden van het masterstoernooi in Madrid. De Duitser, die vorige week ook al zegevierde in München, was in een eenzijdige finale te sterk voor Dominic Thiem: 6-4, 6-4.

De 21-jarige Duitse nummer drie van de wereld bereikte op gravel dit jaar ook al de halve finales in Monte Carlo en behoort tot de favorieten voor Roland Garros, dat over een week begint.

Voor Zverev lijkt het moment gekomen zijn faam eindelijk ook eens op grandslamtoernooi waar te maken. In elf grandslamdeelnames kwam hij nooit verder dan de vierde ronde.

Thiem zonder forehand

Thiem had tot zondag een prima indruk gemaakt op het Madrileense gravel, met onder meer een zege op Rafael Nadal. Op het spel van Zverev kreeg hij echter geen grip. Zijn forehand liet het afweten en hij had geen antwoord op de uitstekende service van de Duitser.

Zverev had aan één break in beide sets genoeg om de zege op de Oostenrijker binnen te halen. In de tweede set kwam Thiem in de langere rally's wat beter voor de dag, maar spannend werd het geen moment.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl