Max Verstappen in Catalonië
NOS SportAangepast

Verstappen over vijfde startplek: optimaal resultaat

Max Verstappen is tevreden met zijn vijfde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Barcelona. "Dit is geen ideaal circuit voor ons, dus dit resultaat is optimaal", zegt de coureur van Red Bull. "De auto voelt erg goed, zeker in de bochten. Dat is veelbelovend voor de rest van het seizoen."

De Brit Lewis Hamilton van Mercedes was op het circuit in Montmélo bij Barcelona het snelst in de kwalificatie, voor ploeggenoot Valtteri Bottas en de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. "We zijn veroordeeld tot de derde rij omdat, net als de afgelopen jaren, Mercedes het vermogen even opschroeft in de laatste minuten van de kwalificatie", aldus Verstappen.

Verstappen troefde wel teamgenoot Daniel Ricciardo met 0,002 af. De Red Bulls staan naast elkaar op rij drie. "De updates op de auto lijken goed te werken", gaat Verstappen verder. "Het gat met Mercedes en Ferrari lijkt zeker niet groter dan voorheen. Alleen leveren we nog steeds heel veel in op de rechte stukken. Meer dan dit zit er nog niet in, daar hebben we meer Renault-vermogen voor nodig."

Ricciardo vindt het verschil met Hamilton "pijnlijk", maar kijkt nu al uit naar de Grand Prix van Monaco over twee weken. "We hebben duidelijk nog niet de snelheid op zaterdag. Toch werken de updates. Vooral in de bochten. Ik heb nu al zin in Monaco. Daar gaat onze auto echt vlammen."

'Vol gas bocht één in, haha'

Een herhaling van de aanvaring tussen de Red Bulls bij de Grand Prix van Azerbeidzjan gaat er wat Ricciardo betreft niet komen. "Ik weet zeker dat Christian Horner mij en Max nog even apart neemt voor de race om een herhaling van Bakoe te voorkomen. Maar we gaan elkaar net genoeg ruimte geven."

Daniel Ricciardo in Catalonië

Een grapje kan de Australiër inmiddels wel maken over de veelbesproken crash. "Ik ga met hem als buurman vol gas bocht één in. Dat gaat spannend, worden want geen van ons gaat remmen. Daarvoor zijn onze ego's te groot, haha."

'Inhalen wordt lastig'

"Het wordt morgen een kwestie van goed starten", vervolgt Verstappen serieus. "Daarna volgen en loeren op fouten van anderen en zorgen voor goede pitstopstrategie. Dan kunnen we misschien iets."

"Inhalen is hier een ander verhaal", zegt de Limburger. "Met de huidige auto's is dat op dit soort circuits bijna onmogelijk. Om in te halen, of zelfs slechts een poging te doen, moet je anderhalve seconde sneller zijn dan de auto voor je. Dus dat wordt lastig. Het is duidelijk dat de regels in 2019 moeten veranderen. Als je sneller bent moet je er voorbij kunnen. Klaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl