Een tunnel in Calabrië
NOS WielrennenAangepast

Peloton schrikt van onverlichte tunnels: onverantwoord

Met negentig kilometer per uur een onverlichte tunnel in fietsen. Het overkwam het peloton een aantal keer in de volle finale van de Giro d'Italia vandaag. "Het was onverantwoord", luidt het in koor.

Bij Lotto-Jumbo zat de schrik goed in de benen. "Ik heb echt schrik gehad. En dat heb ik niet vaak", stelt Gijs van Hoecke. "Het was echt enorm gevaarlijk. Ik was blij dat we helemaal vooraan reden, ik kan me niet voorstellen hoe het geweest is in het midden van het pak."

"Je ziet in de verte een wit gat", vervolgt de Belg, die Danny van Poppel goed afzette voor de massasprint. "Naar dat gat moet je toe. Je hoopt dat iedereen rechtdoor rijdt en niemand domme toeren uithaalt, maar in dit peloton weet je het nooit."

"Ik weet niet of er valpartijen waren. Waarschijnlijk niet. Dat zal ook de reden zijn waarom het allemaal maar goed gevonden wordt."

Dumoulin: dit is waanzin

Tom Dumoulin had aanvankelijk niets te melden over de zevende etappe, die eindigde in een massasprint. Maar in tweede instantie begon ook hij over de tunnels. "Die konden echt niet. Dat daar niks gebeurd is, is waanzin. Dat moest ik nog even kwijt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl