Blijdschap bij Ozzie Albies (r)
NOS SportAangepast

'Baby Brave' Albies nóg beter dan landgenoot Gregorius

Het kan niet op met de Nederlandse honkballers in de Major League dit seizoen. Didi Gregorius rijgt de records aaneen bij New York Yankees en Xander Bogaerts is de grote man bij Boston Red Sox, maar de beste van het moment is de piepjonge Ozzie Albies.

Mede dankzij een grandslamhomerun van de pas 21-jarige Ozzie - kort voor Ozhaino - Albies, won Atlanta Braves met 9-2 bij Miami Marlins.

Albies tilde de score in de vijfde inning van 1-1 naar 5-1 door de bal met drie man op de honken over de hekken te slaan. Het was voor de Curaçaoënaar al de elfde homerun van dit MLB-seizoen. Slechts vier spelers hebben dit jaar meer homeruns geslagen dan Albies, die Didi Gregorius is gepasseerd op de homerunranglijst.

Ozzie Albies

Zijn ploeg - die vanwege de jonge gemiddelde leeftijd de bijnaam 'Baby Braves' heeft gekregen - doet het verrassend goed in het nog prille seizoen. In de National League heeft alleen Arizona Diamondbacks meer overwinningen geboekt dan de Braves (24 om 22).

Bogaerts wint van Gregorius

New York Yankees verloor thuis met 5-4 van Boston Red Sox. Net als Bogaerts (Red Sox) kon Gregorius (Yankees) aan slag niet imponeren. Het is voor de Yankees pas de tweede nederlaag in negentien duels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl