De Spartanen vieren feest na de 0-1

Sparta slaat slag in Dordrecht ondanks bizarre eigen goal

Sparta is de nacompetitie goed begonnen. Het elftal van Dick Advocaat won op bezoek bij FC Dordrecht. Na een hectische slotfase werd het 1-2 aan de Krommedijk.

De nummer 17 van het afgelopen eredivisieseizoen begon sterk en had al na vijf minuten kunnen scoren. De lat zat Stijn Spierings echter in de weg. Vijf minuten later was het alsnog raak. Loris Brogno scoorde op aangeven van Spierings.

De treffer smaakte naar meer. Sparta drong ook wel aan, maar verder leed bleef Dordrecht in de eerste helft bespaard.

Sparta-trainer Dick Advocaat langs de lijn aan de Krommedijk

Na de theepauze werd de thuisploeg feller. Via Danny Bakker kreeg het elftal van oud-Spartaan Gérard de Nooijer ook een grote kans op de gelijkmaker, maar Bakker maaide over de bal heen.

Het strijdende Dordrecht drukte Sparta vervolgens naar achteren waarop Advocaat besloot in te grijpen met een dubbele wissel. Het spelbeeld bleef echter hetzelfde.

'Dordt' creëerde kansjes, maar kreeg de bal maar niet in het net. Totdat een minuut voor tijd Spierings de bal plots van grote afstand hard naar zijn doelman Roy Kortsmit schoot.

Stijn Spierings ligt op de grond na zijn bizarre eigen goal

De keeper aarzelde, was bang om de bal met zijn handen te pakken, omdat het een terugspeelbal was en hoopte 'm uit het doel uit te kunnen koppen. Dat mislukte echter, Kortsmit miste de bal en Dordrecht kon juichen.

Lang kon Dordrecht niet genieten van de bizarre gelijkmaker. Een minuut later maakte Robert Mühren de winnende treffer.

De return op Het Kasteel is zondagmiddag om 16.45 uur.