In het centrum was veel politie op de been
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Voetbalfan neergestoken in IJmuiden na Telstar-De Graafschap

In IJmuiden is het na de voetbalwedstrijd tussen Telstar en De Graafschap uit de hand gelopen. Aan de Zeeweg ontstond een vechtpartij waarbij twee supporters van De Graafschap gewond raakten. Eén van hen werd vermoedelijk gestoken met een stuk glas en is naar een ziekenhuis gebracht.

Een inwoner van IJmuiden die volgens de politie betrokken was bij de steekpartij, is aangehouden. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Na de play-offwedstrijd, die in 3-2 voor Telstar eindigde, ontstond op straat om onduidelijke redenen een grimmige sfeer. Het is volgens een politiewoordvoerder nog onduidelijk of het alleen om De Graafschap-fans ging of dat er ook Telstar-aanhangers bij betrokken waren.

Politieagenten en marechaussees in kogelwerende vesten probeerden de rust te herstellen, schrijft NH Nieuws. Na ongeveer een uur was dat gelukt. De De Graafschap-supporters werden in bussen terug naar Doetinchem gebracht.

Voortijdig naar huis

Ook bij een andere wedstrijd in de playoffs was het kort onrustig. Supporters van NEC, dat uit tegen Emmen speelde, zochten de confrontatie met stewards en fans van de tegenpartij.

Andere supporters van de Nijmeegse club verlieten de wedstrijd voortijdig: in de rust toen de stand al 3-0 tegen was. De eindstand was 4-0.

Advertentie via Ster.nl