Marlies Verbruggen en Lidewij Welten, de doelpuntenmakers van Den Bosch

De sport op Hemelvaartsdag bij de NOS

Grijpen de hockeysters van Den Bosch de vijfde landstitel op rij of steekt Amsterdam daar een stokje voor? De ploegen nemen het vanmiddag om 16.00 uur tegen elkaar op in de eerste wedstrijd van de play-offs. Die is live te zien op NOS.nl en NPO 1.

Daarnaast is er ook een ruime samenvatting te zien van het beslissende halvefinaleduel tussen Bloemendaal en Amsterdam bij de mannen. Wie mag zich daar gaan opmaken voor de eindstrijd? Samenvattingen van beide duels zijn ook te zien in het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1).

De Giro

In die uitzending krijgt ook de zesde etappe van de Giro d'Italia ruimschoots aandacht. De renners krijgen een stevige etappe voor de kiezen. De start is in Caltanissetta en de finish ligt 164 kilometer verderop, op de flanken van de vulkaan Etna. Onderweg zijn er nog enkele venijnige klimmetjes, waarna de slotklim naar een hoogte van 1.736 meter voert.

De etappe is vanaf 12.00 uur van begin tot eind te volgen in een liveblog op NOS.nl.

Route etappe 6 Giro d'Italia

Op de voetbalvelden wordt er gestreden om promotie naar de eredivisie, dan wel behoud van het eredivisieschap. Sparta Rotterdam speelt zijn eerste wedstrijd tegen FC Dordrecht en Roda JC moet op bezoek bij Almere City.

Beide duels zijn live te volgen via een blog op NOS.nl en Teletekstpagina 829. Op NPO Radio 1 is de wedstrijd van Sparta, die om 16.45 uur begint, live te volgen bij Nieuws & Co. Het duel van Roda JC (20.00 uur) krijgt volop aandacht in Langs de Lijn En Omstreken.

Beelden van het duel Sparta-FC Dordrecht zijn ook te zien in het Sportjournaal.

Programma's donderdag

12.00 uur liveblog Giro d'Italia NOS.nl
16.00 uur Studio Sport Extra: hockey NOS.nl en NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl