Robin Haase
NOS SportAangepast

Haase kan Goffin niet bijhouden, Djokovic snel klaar in Madrid

Robin Haase is op het masterstoernooi in Madrid uitgeschakeld in de tweede ronde. De Hagenaar was niet opgewassen tegen de nummer tien van de wereld David Goffin: 7-5, 6-3.

Haase, de nummer 44 op de wereldranglijst, boekte een ronde eerder een knappe zege op Chung Hyeon (zijn tweehonderdste ATP-overwinning) en ook nu haalde hij een prima niveau.

In de eerste set wist hij tot twee keer toe een break goed te maken, maar de derde leverde de Belg setwinst op.

Lovegames

In de tweede set begon Goffins service echt goed te lopen (drie lovegames) en liep Haase achter de feiten aan. Na een uur en 23 minuten had de als achtste geplaatste Belg de overwinning in de knip.

Goffin en Haase stonden vier keer eerder tegenover elkaar, waarvan een keer op gravel, in Gstaad. Dat was de enige partij die Haase wist te winnen.

Novak Djokovic

Goffin treft in de volgende ronde Kyle Edmund. De Brit was met 6-3, 2-6, 6-3 te sterk voor Novak Djokovic.

Bij de Serviër is de topvorm nog altijd ver te zoeken. Na flink wat blessureleed speelde hij zijn zesde toernooi van het jaar, maar de voormalig nummer één van de wereld haalde nog geen enkele keer de kwartfinales.

De mondiale nummer twaalf toonde wel veerkracht, maar in de derde set plaatste Edmund, die in drie eerdere duels met Djokovic geen set kon winnen, op 4-3 de beslissende break.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl