Bestuursvoorzitter Jean-Marc Janaillac
NOS Nieuws

Topman Air France-KLM blijft aan tot 15 mei

Topman van Air France-KLM Jean-Marc Janaillac blijft zijn werkzaamheden uitvoeren tot na de jaarvergadering van het bedrijf op 15 mei. Janaillac stapte vrijdag op, omdat hij zijn lot had verbonden aan een stemming van het personeel over een salarisbod van de Air France-directie. Het merendeel stemde tegen en dus legde Janaillac zijn functie neer.

In een persbericht spreken de bestuursleden hun steun uit aan Janaillac. "Zij betreuren de situatie die heeft geleid tot het opstappen van een voorzitter die de groep door een periode van strategische groei en naar een verbeterde financiële prestatie heeft geleid."

Het bestuur heeft Janaillac verzocht aan te blijven als bestuursvoorzitter tot na de jaarvergadering. Op die vergadering zal een nieuwe interim-bestuursvoorzitter worden voorgesteld. Janaillac heeft het verzoek geaccepteerd en de bestuursleden bedankt voor hun steun.

Loonconflict

Aan het opstappen van Janaillac ligt een loonconflict binnen de Franse tak van Air France-KLM ten grondslag. Het moederbedrijf lijdt flink onder personeelsstakingen die sinds februari gaande zijn. Dertien stakingsdagen kostten het concern zeker 300 miljoen euro.

Franse vakbonden eisen een loonsverhoging van 6 procent dit jaar. Air France biedt een loonsverhoging van 7 procent, uitgesmeerd over meerdere jaren, wat neerkomt op een loonstijging 2 procent dit jaar en een jaarlijkse verhoging van 1,65 tot 2021.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl