Rolando zorgde voor de beslissing

Marseille verzekert zich in 116de minuut van finaleplaats

Olympique Marseille is voor de derde keer doorgedrongen tot de finale van de Europa League. Er was wel een verlenging voor nodig in de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg, omdat de Oostenrijkers in de reguliere speeltijd de 2-0 nederlaag van een week eerder hadden weggepoetst. In de 116de minuut scoorde Marseille alsnog en trok de ploeg aan het langste eind.

Salzburg, verliezend finalist in 1994, ging gedreven van start, maar de gehaastheid leverde weinig goeds op. Meer dan een pegel van Munas Dabbur, recht op doelman Yohann Pelé af, bracht de dadendrang voor rust niet.

Marseille moest het in de eerste 45 minuten slechts doen met een schot van Morgan Sanson, dat naast ging.

Het begin van de tweede helft bood meer vertier dan de eerste drie kwartier. Zo was Marseille direct al gevaarlijk via Lucas Ocampos (zijnet) en schoot Valère Germain op aangeven van sterspeler Dimitri Payet naast.

RB Salzburg juicht na het eigen doelpunt van Bouna Sarr

Even werd Salzburg overrompeld door het Franse offensief, maar het nam de regie al snel over. En toen Amadou Haidara zich langs vier verdedigers wurmde en er 1-0 van maakte, gaven de Oostenrijkers nog eens gas.

Marseille werd in het nauw gedreven en bij een schot van Xaver Schlager (dat naast zou zijn gegaan), werkte Bouna Sarr de bal in eigen doel. Daarmee was de stand over twee wedstrijden weer gelijk.

Pech Marseille

Marseille had daarna de pech dat Florian Thauvin op de lat kopte en dat het geen penalty kreeg (na hands van Duje Caleta-Car). Maar geluk hadden de Fransen ook, want in de verlenging kon Pelé maar net de kopbal van diezelfde Caleta-Car keren.

Uit een onterecht gegeven hoekschop, door Payet genomen, tekende invaller Rolando uiteindelijk voor de beslissende treffer. Haidara kreeg daarna nog zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken.

Marseille, onder leiding van trainer Rudi Garcia, strijdt met Atlético Madrid om de eindzege in de Europa League. De Spaanse club schakelde Arsenal uit in de halve finales.