NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 2/5: EU presenteert begroting en nieuwe N18 gaat open

Goedemorgen! De Europese Commissie presenteert haar plannen voor de begrotingsperiode na 2020 en de nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo gaat open.

De dag begint zonnig. In de loop van de dag wordt het bewolkt en vanmiddag wordt het zo'n 15 tot 17 graden. Er staat een matige wind en vanavond kan hier en daar wat regen vallen.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen van Unilever beginnen. De eerste is in Londen, de tweede morgen in Rotterdam. Het is de eerste bijeenkomst voor de aandeelhouders sinds de beslissing over de verhuizing van het hoofdkantoor naar Rotterdam.
  • De Europese Commissie presenteert de plannen voor de nieuwe begrotingsperiode na 2020. Dat is na de brexit, en dus zonder de Britse bijdrage.
  • De nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo gaat in de loop van de middag open voor verkeer. Hoe laat precies wil Rijkswaterstaat niet zeggen, om te voorkomen dat automobilisten in de rij gaan staan om als eerste over de weg te rijden.

Wat heb je gemist?

De veiligheid van munitiedepots van defensie was jarenlang niet op orde, waardoor omwonenden en defensiemedewerkers mogelijk gevaar liepen, meldt de Volkskrant. In bijvoorbeeld Pesse, 't Harde en op de vliegbases Volkel en Woensdrecht was onder meer de munitie verkeerd opgeslagen of ontbraken waarschuwingsborden. In de munitiedepots van Veenhuizen, Staphorst en Ruinen liet de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het werk zelfs tijdelijk stilleggen omdat "direct gevaar" dreigde voor militairen en ander personeel.

Ander nieuws uit de nacht:

Deze honden zou de dierenarts hebben gebruikt voor drugssmokkel

En dan nog dit:

Een Colombiaanse dierenarts is vandaag in de VS voor de rechter verschenen voor drugssmokkel via puppy's. Volgens aanklagers verstopte hij tijdens operaties heroïne in de buik van de dieren, meestal rashonden zoals Golden Retrievers. Vervolgens werden de viervoeters geëxporteerd naar de VS. De dierenarts ontkent.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl