NOS NieuwsAangepast

Met deze verkooptips word jij de koning van de vrijmarkt

Benvenido van Schaik werd vier keer Nederlands kampioen en drie keer Europees kampioen Standwerken (een soort verkiezing voor marktkoopmannen). Hij weet als geen ander hoe je spullen op een markt moet verkopen. Welke tips heeft hij voor op de vrijmarkt?

Social - Hoe kun je zoveel mogelijk verkopen?

Van Schaik: "Etaleren doet verkopen. Je moet mensen begerig maken naar je spullen maar dan moeten ze ze wel kunnen zien." En waar leg je alle spullen dan op neer? "Een oranje kleedje lijkt leuk voor Koningsdag. Maar je spulletjes komen er niet mooi op uit. Je moet alles op een wit kleed neerleggen."

En stal ook nooit meteen altijd al je spullen uit. "Hou wat van je voorraad achter. Iemand die voor de tweede keer langsloopt, krijgt hij dan weer een ander beeld van wat je presenteert.

Van Schaik heeft ook nog wat tips voor het persoonlijke contact met de klanten. "Het is altijd belangrijk dat je de mensen een hand geeft. Als je er volgend jaar dan weer staat met je witte kleedje is de kans dat ze terug komen omdat je ze zo goed geholpen hebt."

In onderstaande infographic nog meer tips voor op de rommelmarkt:

Met deze tips word jij de koning van de rommelmarkt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl